Program för Solrundan 25/8

Solrundan utgår från föreningshuset Gåvan på Framnäsgatan 9 i Österfärnebo.

Du kan komma och vara med på en kort introduktion kl.13.00, men du kan även komma förbi Gåvan när som helst mellan 13.00 och 16.00 för att ta lite fika, prata solel och hämta en karta med adresser till solelanläggningar som går att åka och titta på under eftermiddagen.

OBS! Vill du ha en karta med anläggningarna som går att titta på får du komma förbi Gåvan!

Hos alla hushåll och företag som deltar kommer ni kunna titta på anläggningen, prata med ägarna av solelsanläggningen och förhoppningsvis få svar på era frågor.

Obs! På Gåvan kommer ni också under hela eftermiddagen att kunna prata med Kenneth Mårtensson, pensionär och ideel solelskonsult (tidigare chef för Sala-Heby Energi), som varit mycket hjälpsam på vår gemensamma resa mot solel, och Björn Molin, som installerat flertalet av anläggningarna i Österfärnebo.

Mycket att titta på!

Det är nu nästan 20 solelanläggningar igång i Österfärnebo-Hedesunda, och flertalet installerades alltså förra året (2018). Mer än hälften av dessa kommer ni kunna titta på på söndag.

Att solel kommer så mycket nu ser vi både regionalt* och nationellt*. Grunden kan sägas vara både ett växande engagemang för omställning till ren el och dramatiskt reducerade priser för solel under de sista 10 åren.

Källa: Solar Region Skåne