Grannar kan nu samverka enklare!

Detta är en privat anläggning, men idag finns möjligheten för några grannar att dela på en anläggning genom att dra kablar mellan husen.
1 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

I och med årsskiftet kom nu lagstiftning som möjliggör något som kallas energigemenskaper. Detta öppnar dörren för mer samverkan mellan grannar kring t.ex. solel.

Är en energigemenskap något att satsa på för dig och närmaste grannen? Eller för en större grupp av grannar? Nu finns möjligheten koppla in ett flertal fastigheter på en och samma solelsanläggning, eller på ett lokalt vindkraftverk.

Villkoren för att göra detta diskuterades 21 april på ett möte arrangerat av bland annat Lantbrukarnas riksförbund LRF. Här kan du ta del av detta möte som filmades:

Ta en titt på detta möte för att lära dig om hur förutsättningarna för gemensam elproduktion förändrats i Sverige från och med årsskiftet 2021/2022.

Vi kommer nu att titta på möjligheterna att skapa en eller flera energigemenskaper i Österfärnebo-Hedesunda-området med omnejd. Låter det intressant? Kontakta Jonathan Korsar på tel. 076-0729858 eller via mejl: jonathan.korsar(at)farnebo.se

Läs mer om energigemenskaper här:

https://energigemenskaper.se/

https://energikontorsydost.se/l/kunskapsbank/50720

En illustration av vad en energigemenskap kan betyda för den lokala orten:

Denna bild illustrerar vad en lokal energigemenskap i Falmouth och Penryn i Storbrittanien hoppas kunna bidra till. Läs mer om det lokala projektet Fal Energy Partnership här: https://www.falenergy.co.uk/

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.