Besök och rekordmånga solelinstallationer på gång

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Onsdag 16 november hade vi besök från de svenska deltagarna i GIRA – Green Initiatives in Rural Areas. De var en grupp på fem personer, alla aktiva i X-ing – Hela Sverige ska leva i Gävleborgs län. Målet med GIRA är bland annat att ”utveckla nyskapande metoder för miljö/klimatinsatser i glesbygd/landsbygd”, samt utveckla en ”digital grön handbok med konkreta exempel från alla delaktiga länder”. De fem besökarna från GIRA-projeket var bland annat Sophia Malm från Österfärnebos utvecklingsgrupp, samt en representant vardera från Hudiksvall, Trönö, Söderhamn och Stjärnsund.

Under besöket fick de möte Kenneth Mårtensson som var med via videolänk och berättade hur vi arbetat i solelsamarbetet lokalt här i Österfärnebo-Hedesunda med omnejd.

Vi åkte även på en rundtur där vi först besöke Ann-Charlotte och Dag som installerade en markplacerad solelsanläggning hösten 2018 till följd av vårt lokala samarbete kring upphandling av solelanläggningar.

Besökarna från GIRA fick också hälsa på Anki på lokala eventföretaget Äventyrsservice samt Lennart Walleräng, lantbrukare i Hedesunda, som båda installerat lite större solelsanläggningar.

I övrigt fortgår upphandlingen som vi påbörjade i somras. Det blir den största hittills! Vi ser ut att landa på mer än 25 anläggningar, varav några lite större. Jättekul! Det blir många installationer under första kvartalet 2023.

About Post Author

admin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Publicerat den
Kategoriserat som Blogg

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.